Fumatorii au un risc cu 30% mai mare de a surzi

poza interdictie publicitate fumatFumatorii au un risc considerabil mai mare de a surzi, atrag atentia cercetatorii britanici de la Universitatea din Manchester. Specialistii considera ca exista o relatie stransa intre numarul de tigari si riscul de a-ti pierde auzul. Si persoanele expuse fumatului pasiv au un risc ridicat de a avea auzul afectat.

Cele mai multe persoane afectate de surditate sunt fumatori

Cercetatorii britanici au realizat teste auditive si chestionare care au implicat aproximativ 160.000 de persoane cu varsta intre 40 si 69 de ani.

In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca fumatorii au un risc cu 30% mai mare de a surzi fata de persoanele care nu fumeaza.

Mai mult, specialistii avertizeaza ca o persoana care fumeaza foarte multe tigari are un risc considerabil mai mare fata de o persoana care fumeaza mai putin.

Fumatul pasiv, un factor de risc pentru persoanele care nu fumeaza

Nu doar fumatorii au un risc ridicat de a surzi. Specialistii precizeaza ca o persoana care este expusa fumului de tigara intre doua si noua ore pe saptamana au un risc cu 28% mai mare de a avea auzul afectat fata de persoanele care nu sunt expuse mediilor unde se fumeaza.

Tutunul afecteaza sistemul vascular al urechii

Un alt efect negativ al fumatului este afectarea sistemului vascular. Specialistii precizeaza ca nicotina provoaca ingustarea vaselor, afectand irigarea urechii interne.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.