Franta va primi pacienti romani pentru interventii complexe de transplant pulmonar

Spitalul Universitar Foch, Franta, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, va primi pacienti romani pentru transplant pulmonar. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii.

„Ne-am inteles cu specialistii si conducerea unitatii medicale sa preia cazurile grave, complexe, care necesita transplant pulmonar si care nu se pot rezolva in Romania. Mai mult vom deschide cu medicii francezi un program de pregatire pentru specialistii romani in domeniul transplantului si al chirurgiei oncologice”, a declarat ministrul Costache dupa vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch.

Ministerul Sanatatii din Romania si Ministerul Solidaritatii si Sanatatii din Franta intentioneaza semnarea unui Medorandum de Intelegere pentru domeniul medical.

Documentul prevede incheierea de parteneriate, schimb de experienta si bune practici in domenii sensibile precum marii arsi, transplant pulmonar, chirurgie cardiaca pediatrica.

Etichete: operatie de transplant, transplant plamani, chirurgie oncologica

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.