Formular de sesizare a unui medicament lipsa

De acum, lipsa unui medicament se poate sesiza online. Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a initiat un proiect pilot pentru semnalizarea deficitului de medicamente.

Pe site-ul asociatiei a fost postat un formular rapid in care pacientii, apartinatorii, farmacistii sau medicii pot semnala medicamentul cautat, iar companiile care fac parte din ADEM sa demareze procedurile de import paralel.

„Intentia noastra este de a creste accesul la anumite medicamente temporar indisponibile in Romania, si de a veni astfel in sprijinul nu numai al pacientilor dar si al asociatiilor de pacienti, fundatiilor si medicilor”, scrie intr-un comunicat al Asociatiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

Potrivit comunicatului citat, un element ingrijorator pentru pacienti, dar si pentru farmacisti si medici este procesul continuu de renuntare al detinatorilor de autorizatii de punere pe piata la comercializarea unor medicamente in Romania, proces raportat de catre institutiile de specialitate.

Etichete: medicament lipsa, lipsa unui medicament, deficit de medicamente

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.