Formula noua de eficienta la job: 17 minute de pauza la fiecare 52 de minute de munca

Formula noua de eficienta la job 17 minute de pauza la fiecare 52 de minute de muncaO firma din Letonia se pare ca ar fi descoperit o formula ideala prin care angajatii pot da mai mult randament la locul de munca.

Dupa ce a urmarit ceea ce faceau membrii personalului la calculator cu ajutorul unor softuri specializate, forma letona a constatat ca cei mai eficienti erau aceia care luau pauze regulate de circa 17 minute la fiecare 52  de minute lucrate efectiv.

Conform publicatiei Le Figaro care vorbeste despre aceasta formula productiva de munca, cele 17 minute de relaxare trebuie sa insemne pauza efectiva si intreprinderea unor activitati cu adevarat odihnitoare, si nu petrecerea timpului pe Facebook, spre exemplu, ori in conversatii cu alte persoane despre subiecte negative. 

Astfel, angajatii firmei din Letonia care a initiat acest studiu, se relaxeaza in adevaratul sens al cuvantului, adica se plimba, citesc sau vorbesc despre lucruri pozitive, care nu includ neaparat teme profesionale.

Insa, aceasta formula de 52 la 17 nu este aplicabila la toate locurile de munca si nu i s-a demonstrat eficienta si in alte companii ori domenii de activitate.

Oricum, pe parcursul unei zile la job, este necesar sa luam pauze regulate, altfel, spun specialistii care au studiat comportamentul angajatilor, ne pierdem concentrarea si randamentul. 

In luna iunie a anului 2013, publicatia Daily Mail vorbea de un studio al oamenilor de stiinta de la London Offices, care arata faptul ca cea mai scazuta productivitate in randul angajatilor se inregistreaza in jurul orei mesei de pranz.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.