Fonduri norvegiene pentru programe de prevenire a cancerului in Romania

Cele mai frecvente tipuri de cancer la copiiBani norvegieni pentru programele de prevenire a cancerului din Romania. Guvernul Regal al Norvegiei a oferit unei echipe conduse de specialisti din cadrul Institutului Oncologic din Cluj suma de 1,5 milioane de lei pentru doua astfel de programe.

Fondurile urmeza sa fie folosite pentru 10.000 de teste Babes-Papanicolau pentru detectarea cancerul de col uterin, dar si realizarea a 5.000 de mamografii, pentru depistarea cancerului mamar.

De altfel, unul dintre medicii care va conduce un astfel de program spune ca banii vor fi folositi si pentru tratarea femeilor bolnave.

Institutul Oncologic de la Cluj urmeaza sa achizitioneze doua unitati mobile pentru efectuarea testelor pentru depistarea cancerului de col uterin in comunitati izolate, respective sate din Muntii Apuseni, din Maramures sau din Campia Transilvaniei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.