Focar de TBC la o scoala din Teleorman

12  elevi de la scoala Mihai Eminescu din municipiul Rosiorii de Vede au fost depistati cu TBC, potrivit  conducerii DSP Teleorman.

Boala s-a raspandit dupa ce tatal unui copil, bolnav fiind, a intrat in contact cu fiul sau, elev la unitatea de invatamant in cauza.

„Debutul bolii a fost pe la inceputul lunii septembrie. Factorul care a determinat a fost un cetatean roman care aplecat in Germania. Am fost sesizati de autoritatile din Germania. Am fost si am facut ancheta epidemiologica la familie, am testat toti contactii si a fost confirmat un copil. Dupa aceea, a evoluat in ritm rapid vreo doua saptamani. Am testat in prima faza 170 de copii din ciclul primar, pentru ca acolo sunt doua cladiri. Dupa doua saptamani, am ajuns la 12 cazuri”, a declarat pentru Mioara Comana, directorului DSP Teleorman, potrivit Agerpres.

Autoritatile locale au luat decizia testarii tuturor elevilor din unitatea de invatamant. Este vorba de 729 de copii.
De asemenea, scoala va fi inchisa temporar pentru dezinfectare, desi anterior procedura a mai fost urmata de trei ori.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.