Focar de hepatita A, la Brasov

Focar de hepatita A, la Brasov. In ultima luna, aici au fost diagnosticate 15 cazuri la copii cu varste intre 4 si 15 ani. Fiind un focar in evolutie, Directia de Sanatate Publica a impus masurile impuse de legislatia in domeniu.

Potrivit sefului Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului, Sorin Susanu, institutia desfasoara controale la o scoala gimnaziala din zona centrala a municipiului Brasov, dupa ce mai multi parinti au facut sesizari cu privire la faptul ca ar exista un focar de hepatita A la unitatea respectiva de invatamant, relateaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, purtatorul de cuvant al DSP Brasov, Anca Batiu, a subliniat ca toti pacientii figureaza la aceeasi adresa de domiciliu si ca la scoala respectiva nu a fost inregistrat niciun alt caz de imbolnavire la copii cu virusul hepatitei A, astfel ca este vorba de un focar de comunitate, si nu de unul de colectivitate.

8 dintre cei 15 copii au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase, in cazul a doi dintre acestia nefiind confirmata, prin analizele de laborator, prezenta virusului hepatitei A.

De asemenea, un alt focar de comunitate, de hepatita A, a fost inregistrat in localitatea brasoveana Teliu, unde, din luna aprilie si pana in prezent, au fost depistate mai multe zeci de persoane cu aceasta boala, cunoscuta si ca ‘boala mainilor murdare’.

Etichete: hepatita A, boala mainilor murdare, simptome hepatita A, test hepatita A, cum se ia hepatita A

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.