Focar de hepatita A in Timis

Inca din luna martie, intr-o comuna din judetul Timis evolueaza un focar de hepatita acuta virala A, pana acum fiind raportate 20 de cazuri la Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis.

„In localitatea Checea evolueaza incepand cu luna martie un focar de hepatita acuta virala A intr-o comunitate de etnie roma. (…). Primul caz de boala a fost raportat catre DSP Timis in data de 9 martie, iar ultimul caz a fost depistat in data de 11 iunie. Primul caz a aparut initial in cadrul aceleiasi familii, ulterior s-a extins in comunitatea respectiva. Numarul de cazurilor raportate catre DSP Timis si confirmate cu laboratorul pana in prezent este de 20”, a transmis DSP Timis, potrivit Agerpres.

Pana acum au fost vaccinati impotriva hepatitei A un numar de 24 de copii cu varsta de pana la 15 ani/

De asemenea, s-au fost luate masuri de dezinfectie in scoala din localitatea afectata si s-au facut recomandari privind respectarea normelor de igiena.

Etichete: hepatita A, simptome hepatita, tratament hepatita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.