Focar de hepatita A in Bihor


Focar de hepatita A in orasul bihorean Alesd si intr-un sat din apropiere. Aproape 200 de persoane din zona au ajuns in spital dupa ce au fost diagnosticate cu virusul hepatic A. Printre bolnavi se numara si viceprimarul din Alesd, relateaza Bihoreanul.

Primele cazuri de infectii cu virusul hepatic A au aparut inca din luna ianuarie a acestui an in colonia de romi situata intre orasul Alesd si satul Ortiteag. Pana in prezent au fost confirmate in total 198 de cazuri, din care 17 persoane au facut o forma usoara a bolii, iar 181 au facut forme medii, relateaza si Digi24.

Printre cei afectati se afla si viceprimarul din Alesd, Kajántó Pál, care se pare ca a intrat in contact cu persoane bolnave.

„Viceprimarul se pare ca a dat mana cu cine nu trebuia. Vin zilnic la Primarie locuitori din cartierul de romi Obor, dumnealui raspunde de aceasta zona, si probabil asa s-a imbolnavit. Sper ca nu a transmis boala mai departe”, a declarat primarul din Alesd, Ioan Todoca, pentru Bihoreanul.

Toti bolnavii de hepatita A au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea, iar epidemia se afla in atentia Directiei de Sanatate Publica.

Daca ai intrebari si despre HEPATITA C, simptome, diagnostic si tratament, intreaba, iar medicii iti vor raspunde, AICI. 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.