Focar de gripa porcina cu virusul H1N1 in Asia

Ministerul Sanatatii si Sportului din statul Myanmar, Asia, a precizat ca trei pacienti au primit asistenta luna aceasta in Yangon si alti 10 in statul Chin. De asemenea, un baiat de sase ani cu simptome asemanatoare gripei porcine a murit.

Pe fondul temerilor privind un nou focar de gripa porcina cu virusul H1N1, autoritatile de aici au facut un apel la calm dupa ce au confirmat ca 13 persoane au contractat virusul, informeaza DPA.

Ministerul citat a cerut locuitorilor sa nu intre in panica, insa a indemnat persoanele care prezinta astfel de simptome sa solicite asistenta medicala, scrie si Agerpres.

Gripa este o afectiune ce apare frecvent in Myanmar in timpul perioadei musonice, intre lunile mai si octombrie, insa ultimul focar de H1N1 a fost depistat in 2009, atunci cand virusul s-a raspandit in intreaga lume.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.