Firme din sectorul lactatelor, cu lactul pe usa

lapteInspectorii sanitari veterinari au aplicat 22 ordonante de suspendare si 18 de interzicere a activitatii unor firme din sectorul lactatelor.

Conform unui comunicat de presa emis de ANSVSA, aceste firme din sectorul lactatelor au fost gasite cu nereguli in urma controalelor desfasurate in perioada 22 martie – 18 aprilie 2016.

„In perioada 22 martie – 18 aprilie 2016, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si a Municipiului Bucuresti au desfasurat activitati de control oficial pentru verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea si procesarea laptelui crud si a produselor lactate. Au fost verificate un numar de 322 de ferme, 1.003 exploatatii non-profesionale, 255 centre colectare lapte, 119 unitati de procesare autorizate sanitar-veterinar, 253 unitati procesare inregistrate sanitar-veterinar, 105 depozite independente care stocheaza lapte/produse lactate in cadrul Programului ‘ Laptele si Cornul'”,  scrie in comunicatul emis de ANSVSA.

Astfel, in urma neregulilor constatate au fost aplicate 197 de sanctiuni contraventionale, dintre care 138 avertismente si 59 amenzi,  precum si 22 ordonante de suspendare a activitatii si 18 ordonante de interzicere a activitatii.

Printre  neregulile constatate de organelle de control sunt : etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare, deficiente privind intretinerea spatiilor si echipamentelor de lucru, nerespectarea normelor de igiena privind intretinerea adaposturilor de animale sau lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.