„Fii un pacient activ!”

fii-un-pacient-activ-logoOamenii trebuie sa fie informati cu privire la drepturile lor in calitate de pacienti, iar personalul medical cu privire la importantei cunoasterii drepturilor pacientilor.

Pentru ca acel lucru sa se intmple cat mai  eficient, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Campania „Fii un Pacient Activ”, care se bucura de sprijinul  Centrului European al Consumatorilor din Romania (ECC Romania) si al doctorului Florin Ioan Balanica , Consultant Personal de Sanatate.

Potrivit raportului „Puterea pacientilor europeni” publicat la Bruxelles, pacientii romani sunt printre cel mai putin informati pacienti din Europa, situandu-se pe locul 30 in tarile europene.

Motivele pentru care se afla atat de jos tin atat de lipsa de resurse financiare cat si de lipsa de informare si implicare a pacientilor in luarea deciziilor privind propria sanatate.  

Campania „Fii un pacient activ!” isi propune sa informeze si sa promoveze drepturile pacientilor atat catre beneficiarii de servicii medicale, cat si catre personalul din sistemul medical.

Aceasta va cuprinde informari de presa, informari directe, online marketing si workshop-uri dedicate in perioada Septembrie 2014 – Aprilie 2015.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.