Studiu: Fertilitatea este mai scazuta in cazul femeilor care lucreaza in ture de noapte sau care ridica greutati

In urma unei cercetari realizata de oamenii de stiinta americani, s-a descoperit ca fertilitatea este mai scazuta in cazul femeilor care desfasura activitati profesionale in ture de noapte sau cele care au indatoriri ce presupuneau ridicarea de greutati.

Descoperirea a fost facuta de cercetatorii de la Universitatea Harvard, dupa ce au efectuat o cercetare pe 500 de femei aflate in cautarea unui tratament de crestere a fertilitatii la Spitalul de Medicina Generala din Massachusetts

Concluziile se bazeaza pe numarul de ovule produse de femei in timpul tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV).

Cele care care lucrau in ture de noapte produceau, in medie, cu 28% mai putine ovule pe sesiune in comparatie cu cele care aveau un program normal, de zi.

De asemenea, cele care ridicau greutati aveau un numar total de ovule cu 8,8% mai mic, dar si cu 14,1% mai putine ovule mature in comparatie cu cele care desfasurau activitati mai putin istovitoare fizic.

„Studiul nostru arata ca femeile care au in vedere sa ramana gravide ar trebui sa fie atente la impactul potential negativ pe care il pot avea turele de noapte si ridicatul greutatilor asupra sanatatii lor reproductive”, noteaza autoarea principala a cercetarii, dr. Lidia Mínguez-Alarcón, citata si de Agerpres.

In urma acestui studiu, cercetatorii americani cred ca munca in ture de noapte perturba ritmul circadian si impiedica dezvoltarea si maturizarea ovulelor, dupa cum a precizat pentru CNN Audrey Gaskins, epidemiolog in cadrul universitatii amintite.

Efectele negative au fost mai pronuntate in cazul persoanelor supraponderale, obeze si al celor trecute de 37 de ani.

Acest studiu a fost publicat in jurnalul stiintific „Occupational and Environmental Medicine”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.