Femeile se pot testa gratuit pentru a depista cancerul de col uterin

poza testari gratuiteFemeile cu varsta intre 25 si 64 de ani se pot testa gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin prin Programul national gratuit de depistare precoce a acestei afectiuni. Programul este dezvoltat de ministerul Sanatatii si beneficiaza de un buget de peste 13.000.000 lei.

Femeile se pot testa gratuit chiar daca nu sunt asigurate

Prin programul national de depistare a cancerului de col uterin, ministerul Sanatatii doreste ca tot mai multe femei sa fie diagnosticate din timp cu aceasta afectiune.

Pentru a putea realiza gratuit testul Babes-Papanicolau, o femeie trebuie sa mearga la medicul de familie pentru a solicita eliberarea formularului pentru recoltare si pentru a obtine date despre centrul de recoltare.

In urma rezultatului testului Babes-Papanicolau, femeia poate fi indrumata de medicul de familie mai departe pentru investigatii suplimentare.

Daca rezultatul testului este negativ, aceasta va fi reprogramata la o noua testare dupa cinci ani.

 In ultimii doi ani, peste 30.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de col uterin

In perioada 2012-2014, 606.132 de femei au efectuat testul Babes-Papanicolau.

Dintre acestea, 32.600 au avut rezultatele testului pozitiv, iar 1312 au fost depistate cu leziuni maligne, conform datelor Institutului National de Sanatate Publica.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.