Femeile, mai predispuse la probleme de sanatate pe termen lung dupa infectia cu SARS-CoV-2

Femeile cu varste intre 40 si 50 de ani sunt mai expuse riscului de a avea probleme pe termen lung dupa externarea din spital in urma infectarii cu noul coronavirus, concluzioneaza doua studii britanice publicate de Reuters.

Primul studiu a constatat ca la cinci luni dupa externare, femeile de varsta medie care aveau si alte probleme de sanatate, precum diabet, boli de plamani sau inima – au raportat simptome de COVID indelungate, relateaza si Agerpres.

„Studiul nostru constata ca cei care au avut cele mai grave simptome prelungite tind sa fie femei albe in varsta de aproximativ 40 pana la 60 de ani care au cel putin doua probleme de sanatate pe termen lung”, a declarat Chris Brightling, profesor de medicina respiratorie de la Universitatea Leicester, care a condus studiul PHOSP-COVID, potrivit surselor citate.

Un al doilea studiu realizat de International Severe Acute Respiratory and emerging Infections Consortium (ISARIC) arata ca femeile sub 50 de ani erau mai predispuse sa aiba probleme de sanatate pe termen lung spre deosebire de barbati si alti participanti la studiu mai in varsta.

„Devine din ce in ce mai clar ca COVID-19 are consecinte profunde pentru cei care supravietuiesc bolii”, a afirmat Tom Drake, cercetator de la Universitatea Edinburgh care a coordonat studiul ISARIC.

Acest studiu a a analizat 327 de pacienti si a constatat ca femeile sub 50 de ani au fost de doua ori mai predispuse sa raporteze oboseala, de sapte ori mai predispuse sa aiba probleme de respiratie, precum si probleme legate de memorie, mobilitate si comunicare, mai relateaza sursele mentionate,

Majoritatea pacientilor care au facut parte din ambele studii, au raportat simptome persistente multiple dupa 5 luni, precum dureri musculare si articulare, oboseala, slabiciune, respiratie si gandire incetosata.

Etichete: probleme de sanatate dupa covid, sanatatea afectata dupa covid, simptome covid persistente

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.