Femeile care au activitate fizica au un risc mai mic de deces asociat bolilor cardiovasculare

Femeile cu un nivel scazut de activitate fizica au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare sau din alte cauze, in comparatie cu cele care prezinta o capacitate buna de efort fizic, concluzioneaza un studiu realizat de curand in Spania, potrivit Press Association.

Rata anuala de deces din cauza bolilor cardiovasculare (BCV) a fost de aproape patru ori mai mare in cazul femeilor cu o capacitate deficitara de exercitii fizice, in timp ce rata de deces din alte cauze a fost de peste patru ori mai mare.

Totodata, s-a observat o dublare a numarului de decese anuale asociate cancerului la femei cu o capacitate deficitara de exercitii fizice, comparativ cu cele cu o conditie fizica ”buna”, relateaza si Agerpres.

La studiu au participat 4.714 femei, cu o varsta medie de 64 de ani, supuse unor investigatii ecocardiografice pe banda de alergare in urma unor boli coronariere cunoscute sau suspectate.

S-a constatat, astfel, ca rata anuala de deces cauzata de bolile cardiovasculare a fost de 2,2% la femeile cu o capacitate deficitara de exercitii fizice, comparativ cu 0,6% la persoanele care erau in forma.

Totodata, rata anuala de deces asociat cancerului a fost de 0,9% la femeile cu o capacitate deficitara de exercitii fizice, in comparatie cu 0,4% la cele cu activitate fizica regulata.

”Analizand ambele examinari, femeile a caror inima functioneaza normal in timpul exercitiilor fizice au o probabilitate mica de eveniment cardiovascular. Insa, in cazul in care capacitatea lor de efort fizic este deficitara, ele prezinta si un risc de cancer sau din alte cauze. Cea mai buna situatie este de a avea o performanta cardiaca normala in timpul exercitiilor fizice si o buna capacitate de effort. Faceti exercitii fizice cat de mult puteti. Activitatea fizica protejeaza de decesul din orice cauza”, a declarat Dr. Jesus Peteiro de la Spitalul Universitar A Coruna, autorul studiului, conform surselor citate.

Etichete: activitate fizica sanatate, femeile care fac sport, exercitii pentru femei, sanatatea inimii 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.