Felul cum s-a nascut un bebelus i-a socat pe medici

Nasterea unui bebelus din India a socat lumea medicala Copilul s-a nascut „insarcinat” cu geamanul sau format pe jumatate.

O masa din care faceau parte si oase a fost descoperita la inceputul lui iulie in abdomenul fetusului in timpul unei ecografii de rutina a mamei insarcinate in varsta de 19 de ani, a declarat radiologul Bhavna Thorat potrivit DPA.

„In scanarile postnatale, am depistat un alt copil pe jumatate format cu creier, maini si picioare intr-un sac fetal din abdomenul copilului”, a adaugat Thorat conform sursei mentionate.

„Mama a ramas insarcinata cu gemeni. Dar un geaman s-a dezvoltat in corpul celuilalt geaman, ceea ce a dus la aparitia unui copil gazda si a geamanului sau parazit, care a crescut 13 saptamani iar apoi cresterea s-a oprit”, a mai spus specialistul citat si de Agerpres.

Acesta este un caz rar de foetus-in-foetu, o anomalie congenitala in care un fetus malformat si parazit creste in corpul unui copil.

Copilul s-a nascut la 20 iulie la spitalul Bilal din Thane, in apropiere de orasul Mumbai, iar saptamana trecuta a trecut printr-o interventie chirurgicala pentru inlaturarea geamanului.

Operatia a avut loc la 25 iulie si a fost efectuata de chirurgii pediatri de la un alt spital, care au inlaturat geamanul nenascut de circa 7 cm lungime si care cantarea in jur de 150 de grame. Din fericire, nu au existat complicatii. Atat mama, cat si copilul sunt in continuare in stare buna.

Specialistii sustin ca pana acum, in intreaga lume au fost documentate si studiate doar 100 de astfel de cazuri.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.