Familiile isi pot cauta rudele disparute printr-un site al Crucii Rosii

gasirea-persoanelor-disparuteFamiliile care si-au pierdut unul sau mai multi membri in urma conflictelor armate, dezastrelor sau a imigratiei au posibilitatea sa se informeze si sa caute persoanele in cauza cu ajutorul unui site pus la dispozitie de Comitetul International al Crucii Rosii (CICR).

Au fost lansate versiunile in limbile spaniola si franceza ale site-ului

Pana in prezent, versiunea in engleza a site-ului familylinks.icrc.org a fost vizitata de aproximativ 50.000 de persoane din peste o suta de tari.

Scopul acestui site este sa informeze populatia despre serviciile de cautare existente pe plan mondial si despre modul in care pot fi contactate delegatiile CICR si societatile nationale de Crucea Rosie si Semiluna Rosie.

Lansarea versiunilor in limbile franceza si spaniola ale acestui site va creste numarul persoanelor care se pot informa despre posibilitatea de a-si cauta rudele disparute in anumite situatii de criza.

In anul 2014, CICR doreste sa lanseze si o versiune in limba araba a acestui site.

Familiile pot depasi situatii de criza prin informare si sprijin

Un obiectiv important al acestei surse de informatii online concepute de CICR este sprijinirea familiilor care trec printr-o situatie de criza si care si-au pierdut astfel un membru al familiei.

“Prin acest site, usor de folosit, utilizatorii vor putea stabili contacte cu personalul si voluntarii Crucii Rosii si ai Semilunii Rosii specializati in restabilirea contactului intre rude”, a precizat Marianne Pecassou, responsabilul serviciului de cautare al CICR la Geneva.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.