Facebook lanseaza o functie de prevenire a suicidului

FACEBOOK-SUICID-FUNCTIEIn curand, orice postare a unui prieten care va nelinisteste si care ar putea da de banuit ca exista o intentie de suicid, poate fi semnalata pentru ca persoana in cauza sa primeasca ajutor.

Facebook a anuntat ca va lansa la nivel mondial o functie de prevenire a sinuciderilor.

„Cu ajutorul acestor noi instrumente, in cazul in care cineva posteaza pe Facebook ceva ce va nelinisteste, puteti contacta direct acest prieten si, de asemenea, il puteti ‘raporta’. Avem echipe in intreaga lume, 24 de ore din 24, care monitorizeaza aceste semnalari”, precizeaza reteaua sociala intr-un comunicat citat de Agentia France Presse.

Mai exact, utilizatorii Facebook vor putea semnala postarile care starnesc ingrijorare prin intermediul meniului drop-down, cu ajutorul caruia utilizatorii raporteaza deja postarile inadecvate.

Reprezentantii retelei de socializare au mai precizat ca aceste semnalari vor avea prioritate fata de altele.
Aceasta functie  a fost dezvoltata impreuna cu mai multe asociatii de prevenire a suicidului si ofera mai multe optiuni persoanei care vrea sa-si ajute prietenul.

Printre acestea se numara: trimiterea unui mesaj de sprijin redactat in prealabil, relationarea cu un prieten comun sau o asociatie, scrie si New York Times.

De asemenea, persoanei despre care se banuieste ca are in intentie suicidul, i se va propune un mesaj de sprijin cu mai multe optiuni cum ar fi numerele unor servicii de asistenta sau trimiteri catre site-uri de consiliere.

Pana acum, functia a fost testata de unii utilizatori din Marea Britanie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.