Extinderea programului de fertilizare in vitro | In curand, se vor deconta primele proceduri

Programul de fertilizare in vitro a fost introdus in planul de masuri economice si sociale „Sprijin pentru Romania”. Proiectul care vine in ajutorul cuplurilor infertile este transmis pe circuitul de avizare si in doua-trei luni vor putea fi platite primele decontari pentru procedurile de fertilizare in vitro, a anuntat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Extinderea acestui program la nivel national – FIV ‘O sansa pentru cuplurile infertile’ -, insemnand decontarea pretului intreg pentru procedura de fertilizare in vitro, este un proiect mult asteptat. A fost dezbatut deja cu societatea civila, el a functionat cu rezultate bune in municipiul Bucuresti, unde s-au nascut 556 de copii dupa 1.000 de astfel de proceduri”, a declarat Firea, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca decontarile se vor face in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

„Suma decontata pentru o procedura este de 4.000 de euro, in lei, la cursul zilei. Conditiile cred ca sunt foarte bune, pentru femei intre 25 si 45 de ani. Pana acum se faceau deconturi pentru doamne de pana la 40 de ani. S-a eliminat, de asemenea, acea conditionalitate privind valoarea AMH, o analiza medicala, si, de asemenea, nu sunt conditionate procedurile in sensul numarului acestora, bazandu-ne doar pe recomandarea medicala. Asa cum spuneam, acest proiect va intra in foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucuram de sustinerea liderilor coalitiei si de sustinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsa ca in doua-trei luni deja vom putea sa realizam primele decontari”, a mai precizat ministrul Familiei, Gabriela Firea, conform sursei citate.

Etichete: fertilizare in vitro, cupluri infertile, decontare procedura fertilizare in vitro

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.