Extinderea la nivel national a programului privind decontarea procedurilor FIV

Guvernul va deconta 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro, iar cererile vor putea fi depuse online, incepand cu data de 5 decembrie, a anuntat ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Gabriela Firea.

Precizarile au fost facute cu prilejul semnarii ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”, relateaza Agerpres.

Gabriela Firea a atras atentia ca in Romania unul din cinci cupluri sufera de infertilitate. Totodata, din motive financiare, nu toate cuplurile au posibilitatea sa urmeze un tratament adecvat, al carui cost este de aproximativ 3.000 de euro.

Ea a precizat ca, din acest motiv, liderii coalitiei au decis „extinderea” la nivel national a programului privind decontarea procedurilor FIV aplicat de Municipiul Bucuresti, in urma caruia s-au nascut 560 de copii.

„Infertilitatea nu este un moft. Infertilitatea este reala si este declarata de medici specialisti, iar unul din cinci cupluri infertil… trebuie sa ne dea de gandit. De vina sunt mai multe: stresul, poluarea, alimentatia nesanatoasa, alte patologii. Asadar, incepand din 5 decembrie, se pot depune deja cererile. Se pot depune on-line toate solicitarile – pentru ca ne digitalizam, nu mai venim cu dosare cu sina, cu birocratie – la adresa de e-mail natalitate@mfamiliei.gov.ro, iar evaluarea va fi una cat se poate de rapida, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apeleaza la acest program sa nu astepte foarte mult”, a declarat Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

Totodata, ea a oferit asigurari ca programul va avea anul viitor „o finantare suficienta” si ca vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontata fiind de 15.000 de lei, in doua transe: un voucher pentru tratament (in valoare de 5.000 de lei) si un voucher pentru embriotransfer (10.000 de lei).

Etichete: FIV, fertilizare in vitro, infertilitate, decontare procedura FIV

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.