Explozie a cazurilor de hepatita A, la Constanta

Reprezentantii Primariei Constanta atentioneaza ca peste 200 de persoane, majoritatea copii, au ajuns in ultimele luni la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din municipiu suferind de hepatita virala A, relateaza Agerpres.

„Numarul infectiilor cu hepatita virala A a explodat in Constanta. Numai in ultimele luni peste 200 de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta cu acest diagnostic. Si mai ingrijorator este faptul ca cei mai multi dintre pacienti sunt copii”, a transmis institutia intr-un comunicat de presa, conform sursei citate.

Specialistii spun ca imbolnavirea cu virusul hepatitei A este cauzata, mai ales, de lipsa igienei si daca am respecta cele mai elementare notiuni de igiena s-ar reduce simtitor aceste cazuri.

Alti factori favorizanti sunt: contactul direct cu persoana infectata; folosirea de obiecte contaminate (vesela, pahare etc); apa/alimente contaminate; WC-uri publice nedezinfectate corespunzator; inotul in bazine insuficient clorinate, se mai precizeaza in comunicatul primariei Constanta.

Imbolnavirea ar putea fi evitata prin spalarea pe maini cu apa si sapun ori de cate ori este nevoie, vaccinare dupa consult la medicul de familie si la recomandarea acestuia, folosirea de obiecte de igiena personala sau de unica folosinta, consumul de apa numai din surse autorizate sau depozitarea gunoiului in locuri special amenajate.

Etichete: hepatita A, cum se ia hepatita A, riscuri hepatita A, boala mainilor murdare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.