Experti pediatri: Mastile sunt prea riscante pentru copiii sub 2 ani

Copiii cu varste sub doi ani nu trebuie sa poarte masti pentru ca acestea le pot ingreuna respiratia si cresc riscul de sufocare, spun expertii pediatri din Japonia, potrivit Reuters.

De altfel, s-a lansat si un apel urgent in acest sens catre parinti in momentul ridicarii restrictiilor.

Asociatia de Pediatrie din Japonia i-a avertizat pe parinti ca mastile sunt prea riscante pentru copiii sub 2 ani, relateaza Agerpres.

„Mastile pot ingreuna respiratia, deoarece sugarii au caile respiratorii inguste, „, ceea ce creste presiunea asupra inimilor lor, a spus asociatia, adaugand ca mastile sporesc de asemenea riscul de supraincalzire in cazul lor.

„Sa oprim utilizarea mastilor pentru copiii sub 2 ani”, a afirmat asociatia intr-o notificare de pe site-ul sau, potrivit surselor citate.

De altfel, si Centrele Americane pentru Controlul Bolilor (CDC) si Academia de Pediatrie din SUA afirma ca cei mici, cu varste sub doi ani, nu trebuie sa poarte masti.

Premierul Shinzo Abe, a anuntat, luni, incetarea starii de urgenta in toata Japonia, dupa ce numarul infectiilor cu COVID-19 a scazut in intreaga tara, insa a avertizat ca poate fi reinstituita daca virusul incepe sa se raspandeasca din nou.

Etichete: masti de protectie, utilizare masti de protectie copii, risc masti de protectie copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.