Exercitii care cresc forta musculara si previn anumite leziuni

dureri-articulatiiExercitiile de forta si flexibilitate ne ajuta sa avem energia necesara pentru a ne desfasura activitatile zilnice si sa prevenim pierderea fortei musculare odata cu inaintarea in varsta. Prevenirea numarului de caderi prin aceste exercitii inlatura riscul aparitiei durerilor si a leziunilor provocate de caderi.

Ce exercitii de forta si echilibru ar trebui sa facem

Exercitiile de forta ajuta ca activitatea musculara sa functioneze mult mai bine. Aceste exercitii maresc forta si rezistenta musculara.

Exista cateva exercitii simple care nu necesita aparate de gimnastica si pe care le putem face la noi acasa: ridicarea de greutati, activitati de gradinarit care implica mai multa forta (sapaturi, activitati care necesita utilizarea lopetii), urcatul scarilor, plimbarea si escaladarea dealurilor, biciclism, dans si yoga.

Exercitiile trebuie sa implice principalele grupe musculare: piept, solduri, abdomen, spate, brate, umeri.

In cazul acestor exercitii, ar trebui sa consultati un antrenor specializat care sa va recomande, in functie de particularitatile propriului corp, cate exercitii sunt suficiente si cate nu depasesc forta musculara. Realizarea graduala a exercitiilor este principala recomandare a specialistilor.

Exercitii fizice care previn leziunile cauzate de pierderea echilibrului

Pentru a preveni leziunile cauzate de caderi prin pierderea echilibrului, putem face o serie de exercitii precum urcarea scarilor, drumetii, dansul si yoga.

Beneficiile exercitiilor de forta si echilibru

Beneficiile exercitiilor au in vedere in principal mentinerea fortei musculare. Acest fapt ne ajuta sa ne indeplinim sarcinile zilnice.

In acelasi timp, putem preveni pierderea fortei musculare odata cu imbatranirea. Exercitiile de forta si echilibru ne ajuta sa prevenim un dezechilibru si sa ne lovim.

Exercitiile de echilibru ne ajuta si pentru mentinerea unei posturi corecte a corpului si pentru evitarea durerilor de spate sau a durerilor musculare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.