Examinare PET-CT gratuita pentru pacientii Spitalului Colentina

Spitalul Clinic Colentina pune la dispozitia pacientilor sai, gratuit, incepand cu data de 1 noiembrie, cea mai moderna investigatie de imagistica medicala – examinarea PET-CT.

„Principala noastra preocupare, la Spitalul Clinic Colentina, este oferirea unui diagnostic de mare acuratete, intr-un stadiu incipient al bolii, urmat de elaborarea unui tratament personalizat adaptat nevoilor fiecarui pacient in parte. Lansarea serviciilor de PET-CT vine in intampinarea nevoilor pacientilor oncologici, tinand cont ca aceasta patologie are o incidenta in permanenta crestere si apare la varste din ce in ce mai tinere. Pe langa un act medical de inalta calitate, acordam o deosebita atentie atat impactului psihologic pe care il are acest tip de afectiune, cat si confortului pacientului inca din etapa de diagnostic”, a declarat Ioan Bogdan Furtuna, directorul medical al spitalului citat intr-un comunicat de presa, potrivit Agerpres.

Investigatia cu ajutorul PET-CT permite diagnosticarea afectiunilor oncologice cu pana la 18 luni inaintea celorlalte investigatii imagistice. Aceasta este folosita in scop diagnostic, pentru stadializare, in timpul tratamentului, precum si la finalul terapiei.

Examinarea initiala permite evaluarea cu o acuratete crescuta a extinderii bolii si este foarte utila in alegerea tipului de tratament: chirurgie, chimioterapie si/sau radioterapie.

Examinarea intermediara, din timpul tratamentului, ajuta la evaluarea eficientei tratamentului, oferind oportunitatea stabilirii unei terapii personalizate si ajustarea acesteia in timp real.

Examinarea finala, la sfarsitul tratamentului, evalueaza cu precizie crescuta rezultatul terapeutic si apreciaza probabilitatea de reaparitie a bolii.

Etichete: PET-CT, diagnostic cancer, monitorizare oncologie, tratament cancer, analiza imagistica diagnostic, spitalul colentina

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • PLATON IOAN spune:

    Buna ziua, am un diagnostic..tumora maligna de piele..am un operat o excrescenta la nas…ce este si ce fac in continoare…multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.