Evreii decedati pe teritoriul Romaniei sunt scutiti de autopsie la cererea familiei

Potrivit unei legi promulgate de presedintele Romaniei, persoanele de religie mozaică decedate in Romania sunt scutite de autopsie la cererea familiei.

„Persoanele decedate de religie mozaica sunt scutite de autopsie si de activitatea de prosectura, la cererea familiei sau, in cazul persoanelor singure, a Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic, in conditiile in care nu exista suspiciunea unor implicatii medico-legale prevazute de lege”, precizeaza legea publicata, luni, in Monitorul Oficial.

Actul normativ face derogare de la prevederile Legii nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane si prelevarea organelor si tesuturilor de la cadavre in vederea transplantului. Normele de aplicare ale legii vor fi aprobate de Guvern in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare.

Etichete: evrei romania, inhumare, autopsie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.