Europenii care sufera de HIV inca sunt diagnosticati tarziu

Un raport facut public de curand, arata ca aproape jumatate dintre europenii diagnosticati cu HIV au aflat ca sunt bolnavi intr-o etapa avansata a bolii.

Peste 29.000 de persoane au fost diagnosticate cu virusul in 2016 pe teritoriul blocului comunitar, intr-o usoara scadere fata de anul anterior, potrivit unui raport realizat de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, arata studiul citat de DPA.

Potrivit directorului ECDC, Andrea Ammon, intre infectie si diagnostic exista in medie o perioada de trei ani, ceea ce inrautateste perspectivele pentru pacient, relateaza si Agerpres.

Cea mai mare rata de infectare a fost constata in Ucraina, cu 33,7 persoane infectate la 100.000, si cea mai mica in Letonia, cu 18,5 persoanele infectate la 100.000, precizeaza acelasi raport.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.