EuroMelanomaDay: Consultatii gratuite pentru adolescenti

cancer de pieleIn parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie, Societatea Romana de Dermatologie va derula, si in perioada verii 2015, o ampla campanie de informare, in care vor fi angrenati medici dermatologi din intreaga tara, care vor oferi consultatii gratuite, cu ocazia celei de-a X-a editie Nationala a EuroMelanoma Day.
Campania va fi dedicata exclusiv consultatiilor gratuite, pentru elevii din liceele din orasele: Bucuresti-Ilfov, Constanta, Craiova, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu Timisoara, Targu Mures si turistilor aflati pe litoralul romanesc in statiunile: Eforie Nord, Neptun si Jupiter si va avea doua etape:

– prima etapa se adreseaza adolescentilor si se va desfasura intre 15 mai si 15 iunie;
– a doua etapa se desfasoara in lunile iulie si august, pe litoralul Marii Negre.

Depistarea cu intarziere a simptomelor de cancer de piele duce la pierderea a 12.000 de vieti in fiecare an, in Europa.

Actiunile anterioare EuroMelanomaDay in Romania au demonstrat un real interes din partea publicului larg fata de preventia si tratarea afectiunilor dermatologice.

In anul 1999, sase dermatologi belgieni au infiintat Euromelanoma, care s-a raspandit rapid pe intregul continent si este acum activa in 33 de tari. Euromelanoma exista pentru a promova si a sigura un schimb de informatii privind prevenirea cancerului de piele, diagnosticarea si tratamentul precoce al acestuia.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.