Epidemie de legioneloza in Italia. Bacterie periculoasa descoperita in apa


O epidemie de legioneloza – forma severa a pneumoniei – ia amploare in nordul Italiei. In ultimii patru ani au fost inregistrate 200 de imbolnaviri si trei oameni au murit.

O epidemie de legioneloza – forma severa a pneumoniei – ia amploare in nordul Italiei. In ultimii patru ani au fost inregistrate 200 de imbolnaviri si trei oameni au murit.
Autoritatile inca incearca sa afle sursa contaminarii. Situatia este alarmanta, pentru ca in Torino si Milano a fost descoperit bacteria Legionella in reteaua publica de alimentare cu apa, relateaza Digi24.

„Tinand cont ca aceste cazuri sunt mai dese decat in anii trecuti, trebuie sa fie o cauza particulara. Poate fi in apa, poate fi din cauza unor insecte, inca nu stim. Ce a fost la Milano in zona Sesto San Giovanni, asta stim deja. Au fost cauzate de Legionella, o bacterie care se afla in conductele de apa”, afirma Galli Eliana, medic primar, citat de Digi24.

La Milano, la sfarsitul lunii iulie, 52 de persoane au fost diagnosticate cu aceasta forma de pneumonie, mai scrie sursa citata. Bacteria Legionella provoaca o forma severa de pneumonie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.