Epidemia de holera din Yemen a facut sute de mii de victime

Epidemia de holera izbucnita in Yemen la sfarsitul lunii aprilie afecteaza in prezent peste 300.000 de persoane si mai mult de 1.600 au murit, a anuntat luni Comitetul International al Crucii Rosii (CICR).

”Epidemia de holera in Yemen se extinde in continuare in mod necontrolat”, a afirmat CICR pe Twitter. ”In prezent, peste 300.000 de persoane sunt suspectate ca ar fi bolnave. Peste 1.600 au murit”, precizeaza organizatia internationala cu sediul la Geneva, potrivit AFP.

In ultimul sau bilant, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca, intre 27 aprilie si 2 iulie, erau 262.649 de cazuri suspecte si 1.587 de decese in 21 de provincii, relateaza si Agerpres.

Zilnic apar 7.000 de noi cazuri de holera, a afirmat directorul regional al CICR pentru Orientul Apropiat si Mijlociu, Robert Mardini, precizand ca zonele cele mai afectate sunt Sanaa, Hodeida, Hajjah si Amran.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.