Embrioni modificati genetic in Marea Britanie

embrioniIn Marea Britanie a fost luata o decizie fara precedent.

Conform bbc.com, oamenii de stiinta au primit aprobarea de a modifica genetic embrioni umani.

Procedura experimentala a fost autorizata de Autoritatea pentru Fertilizare Umana si Embriologie (HFEA).
Studiile care vor demara in acest sesn, se vor desfasura la Institutul Francis Crick din Londra si au ca scop intelegerea momentelor initiale ale dezvoltarii vietii umane.

De asemenea, experimentele se vor face in primele sapte zile de dupa fertilizare si ar putea evidentia si cauzele avortului spontan.

Insa, cercetatorii nu au primit  si permisiunea de a implanta embrionii modificati in corpul unei femei.
Manipularea genetica naste controverse de ani de zile, iar una dintre criticile aduse experimentelor gen este ca alterarea ADN-ului uman este peste limita eticii umane.

„Vrem sa intelegem genele necesare pentru ca un embrion uman sa se dezvolte intr-un copil sanatos. Motivele sunt infertilitatea si avorturile, care devin probleme din ce in ce mai prezente, dar nu sunt fenomene foarte bine studiate”, a declarat cercetatoarea dr. Kathy Niakan, conform bbc.com.

Experimentele vor fi realizate pe embrioni de la donatori.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.