Elitele medicinei romanesti – premiate la Gala Sanatatii 2012

Cea de-a IV-a editie a Galei Sanatatii isi deschide cortina, in seara de 5 decembrie, in Salonul de Receptii al Palatului Parlamentului, in fata celor mai mari personalitati ale vietii medicale si le premiaza pentru realizarile deosebite pe care le-au infaptuit in cursul anului 2012.

Castigatorii premiilor inscrise in concurs la cele noua categorii vor fi desemnati de catre comisia de jurizare, care se va reuni pentru deliberare astazi, 26 noiembrie. Juriul este format din personalitati de marca din lumea medicala si academica, precum:

 • Presedintele Comisiei: Acad. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti
 • Vicepresedintele comisiei: Prof. Dr. Mircea Beuran, seful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca

Membrii comisiei:

 • Rodica Nassar, presedinte Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor
 • Prof. Dr. Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
 • Acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane
 • Dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii
 • Dr. Vasile Cepoi, presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor
 • Prof. Univ. Dr. Marius Bojita, presedintele Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj
 • Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, presedintele Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti
 • Dr. Florian Bodog, secretar de stat la Ministerul Sanatatii
 • Dr. Marius Filip, medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
 • Prof. Dr. Petru Armean, managerul Spitalului „Prof. Dr. Th. Burghele”
 • Conf. Dr. Laurentiu Belusica, seful sectiei de chirurgie de la Spitalul M.A.I „Dimitrie Gerota” din Bucuresti
 • Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, seful sectiei de Chirurgie Generala Spitalul Clinic Sf. Maria
 • Diana Brancus, jurnalist TVR
 • Lector Univ. Dr. Simona Maria Vladica, director general Sanatatea Media Group

„Gala Sanatatii a devenit un fenomen care si-a dovedit valoarea si puterea de a supravietui in conditii dificile. Gala Sanatatii este unul dintre putinele, daca nu cumva singurul loc, unde excelenta, la nivel apropiat obiectivitatii maxime isi gaseste locul. Am ajuns deja la a IV – a editie, fiecare dintre ele demonstrand calitatea si neutralitatea alegerilor valorilor medicale care cu adevarat merita. Gala Sanatatii a devenit o sarbatoare a valorilor din sanatatea romaneasca care are bucuria ca la sfarsitul fiecarui an sasi redescopere elitele. A devenit in acelasi timp o provocare pentru fiecare dintre actorii din lumea medicala, pentru a indeplini criteriile care ii fac compatibili cu excelenta si cu obtinerea pretioaselor diplome. Fiecare medic mai mare sau mai mic, lucreaza in fiecare zi pentru vietile semenilor lor fara sa se gandeasca la o rasplata, dar sunt sigur ca la sfarsit, cei care obtin aceasta diploma sunt cu adevarat fericiti pentru ca reprezinta ceva pentru lumea medicala”, a conchis Acad. Dr. Dan Mircea Enescu, presedintele Comisiei de Jurizare al Galei Sanatatii, editia a IV-a, 2012.

Seara de 5 decembrie se anunta a fi o seara de sarbatoare a medicinei romanesti, de apreciere a muncii tuturor celor care se implica pentru imbunatatirea sanatatii din Romania si de bucurie a celor care vor castiga cele 12 premii oferite de Sanatatea Media Group.

In cadrulGalei Sanatatii, editia a IV-a vor fi acordate cele 7 premii consacrate, dintre care amintim:

Premiul pentru cel mai performant management medical – sectorul public;

Premiul pentru cea mai buna campanie de informare publica in domeniul sanatatii;

Premiul pentru cea mai dinamica societate medicala;

Premiul pentru cea mai implicata asociatie de pacienti;

Premiul pentru cea mai activa asociatie a studentilor la medicina;

Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sanatate;

Premiul pentru implicare deosebita in activitatea didactica.

In cadrul Galei Sanatatii, editia a IV-a vor fi acordate si trei premii speciale, devenite si ele deja traditie. Este vorba despre premiul „Pasiune si devotament”, „Intreaga cariera medicala” si Premiile „Explore Medicine TV”.

„Premiul Explore Medicine TV este un premiu special pentru mine si asta deoarece aici ii premiem pe acei medici care s-au implicat in proiectul didactic Explore Medicine TV. Ii premiem pe aceia care s-au alaturat acestui proiect inovator in acest an,care au inteles ca imaginea video contribuie substantial la eficacitatea procesului de invatare, si care, cu daruirea pe care o implica profesiunea de dascal, primesc echipele noastre de filmare in sala de operatii, se implica apoi activ in elaborarea materialelor didactice video dedicate studentilor si rezidentilor”, a declarat Simona Maria Vladica, Directorul General al Sanatatea Media Group.

Anul acesta, Gala Sanatatii acorda si doua premii noi, este vorba despre „Chirurgul Anului” si „Pediatrul Anului”, unde medicii cu cele mai importante realizari in domeniul respectiv, pe anul 2012, vor fi apreciati de catre juriul Galei Sanatatii.

Gala Sanatatii, editia a patra, este un eveniment Sanatatea Media Group organizat in anul 2012, in parteneriat cu Primaria Sectorului 5.

 

Divizia de Comunicare&PR

SANATATEA MEDIA GROUP

E-mail: comunicare[]sanatateamediagroup.ro

Telefon: 0730.600.094, 0752.231.577

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.