Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatate

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateCardul de sanatate de care vor beneficia pacientii anul acesta in Romania va fi un mijloc eficient prin care medicii vor putea accesa intregul istoric medical al pacientului pentru o mai buna diagnosticare si un tratament eficient. Cand si in ce conditii fiecare roman va beneficia de un card de sanatate?

Dr. Cristian Busoi, presedintele CNAS a precizat ca pana la sfarsitul lunii iulie Imprimeria Nationala va produce 200.000 de carduri, marind numarul acestora pana la finele anului la 7.5 milioane de carduri de sanatate.

 

Beneficii pentru tratamentul pacientilor

 “Cardul poate avea un rol important in situatii limita, de maxima urgenta. Se va castiga timp pretios. Cardul cuprinde date foarte importante cu mar fi grupa sanguina, RH-ul, sau alte elemente importante. Sigur, cardul va contine date de identificare, date privitoare la alte afectiuni majore. La un moment dat se va uni cu cartea de identitate electronica, probabil din 2014”, a precizat dr. Cristian Busoi.

 

Cum vor intra pacientii in posesia cardului de sanatate

 Cardurile de sanatate vor fi distribuite de catre Casele Judetene de Sanatate. Problemele si dezbaterile apar in cazul judetelor in care aceste carduri de sanatate nu vor putea fi distribuite prin intermediul lor. Este necesara astfel gasirea unor solutii alternative pentru ca pacientii sa beneficieze de cardul de sanatate.

 

Dosarul Electronic al Pacientului

 Un alt proiect in derulare este Dosarul Electronic al Pacientului care va fi anexat cardului de sanatate. Acesta va fi putea fi consultat online si, ca in cazul cardului de sanatate, va ajuta in tratamentului pacientului si in dianosticarea corecta a bolii. In acelasi timp, se presupune o reduce majora a cheltuielilor  ineficiente, de vreme ce totul va fi informatizat.

“Eu imi doresc ca intr-o peritada relativ scurta sa ajungem la o informatizare de tipul celor existente in multe tari europene, sa avem aplicatii care atunci cand medicul introduce un tratament soft-ul sa-i atraga atentia daca tratamentul este adecvat, daca doza este prea mare sau prea mica. Sigur, decizia finala apartine medicului”, a precizat dr. Cristian Busoi, presedinte al CNAS.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Rada Adrian spune:

    Buna ziua.Nu imi mai găsesc Cardul de sănătate, cun trebuie sa procedez, sa intru in posesia unui card nou. Astept răspuns!Va multumesc!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.