Eficienta testelor rapide pentru depistarea bolilor

In prezent, pe piata exista tot felul de teste rapide pentru depistarea bolilor, cum ar fi sifilisul sau hepatita si care pot masura colesterolul, fierul sau glicemia din sange. Acestea, insa, sunt deocamdata foarte putin accesibile pacientilor din Romania, in primul rand din cauza costurilor si pentru faptul ca nu sunt decontate.

„Scurteaza foarte mult timpul de diagnostic. Pacientul nu trebuie sa vina sa primeasca bilet de trimitere si sa “prinda” plafon… stiti foarte bine ca fondurile sunt putine si ajung 2-3 zile. Si amana analizele daca nu isi permit sa le plateasca. Niciunul dintre testele rapide nu se ofera gratuit. Si le procura medicii si le ofera contra cost pacientilor, spune medicul de familie Sandra Alexiu, citata de StirileProTV.

Specialistii spun ca aceste teste rapide pentru depistarea bolilor au o precizie de 96 pana la 99 la suta.

Conform sursei citate, o analiza de laborator pentru depistarea sifilisului costa pana la 150 de lei, iar rezultatele sunt disponibile in 3 zile. Un test rapid costa 50 de lei si e gata in 10 minute. Pret similar au cele care arata daca exista o infectie cu candida, ceea ce inseamna ca tratamentul trebuie inceput imediat. Si, mai exista si alte ce pot face diferenta dintre a avea un copil si a pierde o sarcina, de exemplu.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au comunicat ca sunt dispusi sa ia in calcul elaborarea unui program de preventie bazat pe teste rapide pentru depistarea bolilor, mai relateaza StirileProTv.

Etichete: teste rapide pentru depistarea bolilor, depistarea bolilor, teste glicemie, teste sarcina, test cancer

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.