Educatie sanitara in scoli

defibrilatoare-in-scoliMinistrul Banicioiu a anuntat ca Ministerul Sanatatii propune ca in scoli sa fie introduse ore de educatie sanitara.
„Am gasit multa deschidere si dorinta de colaborare la colegii de la Educatie si speram ca propunerea noastra sa se poata concretiza chiar din urmatorul an scolar. Astfel, elevii si tinerii vor putea invata notiuni despre modul de organizare, functionare si utilizare a sistemului sanitar, dar si a Sistemului National Unic pentru Apel de Urgenta 112, cum sa aplice si sa execute corect manevre de salvare a vietii, notiuni de igiena si de prevenire a afectiunilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

De asemenea, Banicioiu mai sustine ca insusirea notiunilor de prevenire a accidentelor casnice, scolare, rutiere, constientizarea obiceiurilor cu mare risc (droguri, alcool, tutun), rolul alimentatiei sanatoase,  constientizarea importantei donarii voluntare de sange, prevenirea riscurilor situatiilor de urgenta in scoli si in afara lor, sunt informatii de care are nevoie un adolescent in formare.

„Mai mult, tinerii cu notiuni corecte de educatie sanitara pot invata, la randul lor, alte persoane, astfel incat sa poata fi schimbate obiceiurile prezente”, mai precizeaza Ministrul Sanatatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Ioana Flocea spune:

    Sunt asistent medical generalist comunitar, am absolvit modulul Psihopedagocic nivel 1 , deci pot sa predau.Unde trebuie sa ma înscriu, la DSP sau la Inspectoratul Școllar?

  • COTIRLAN DANIELA spune:

    Sunt farmacist primar .Pot preda Educatie Sanitara ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.