Eclipsa de soare poate influenta starea psihica

elipsa soareSpecialistii atrag atentia ca eclipsa de soare de vineri, 20 martie, vizibila si din Romania, poate avea influente asupra psihicului.

„Cand este partiala sunt si efectele partiale, mult mai reduse decat in cazul unei eclipse totale. In cazul persoanelor care sufera de depresie, starea se acutizeaza, pentru ca e vorba de o slabiciune generala a starii psihice si a organismului persoanelor respective. Cu cat esti mai expus si ai vulnerabilitati de genul acesta, se poate sa fii mai afectat”, este de parere psihologul Hanibal Dumitrascu, conform Mediafax.

La nivel general, psihologii spun ca unele efecte secundare ale eclipsei pot duce la modificari ale homeostazei echilibrului, circulatia sangvina, hipertensiune arteriala si eventuale atacuri de panica. Dar, pentru ca vorbim de o eclipsa partial de soare, se crede ca si intensitatea acestor efecte va fi mai redusa.

Eclipsa partiala de Soare de vineri, 20 martie 2015, va incepe in jurul orei 10.40, va atinge punctul maxim in jurul orei 11.56 si se va incheia la 13.05, cu o durata medie pentru Romania de doua ore si 20 de minute.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.