Echipamente medicale moderne pentru spitalele din Galati

Pana la inceputul anului 2020, pentru unitatile sanitare aflate in subordinea Consiliului Judetean(CJ) Galati urmeaza sa fie achizitionate echipamente medicale moderne in valoare de aproximativ 61 de milioane de lei.

Cele patru unitati sanitare din judetul Galati sunt: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, toate din municipiul Galati, si Spitalul Orasenesc Targu Bujor.

„Anul acesta vom investi, doar din bugetul propriu, aproximativ 24 milioane lei pentru achizitionarea de aparatura medicala pentru toate spitalele pe care le avem in subordine. Sunt sute de echipamente medicale, de la PET CT pentru diagnosticarea cancerului pana la aparate de radiologie, ecografe sau sisteme pentru neurochirurgie. De asemenea, aproape toate proiectele cu fonduri europene din domeniul sanatatii includ si achizitionarea de aparatura medicala. Vorbim de computer tomograf pentru UPU, computer tomograf pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie si sute de echipamente medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta sau pentru Spitalul de la Targu Bujor”, a precizat Costel Fotea, presedintele CJ Galati, conform Agerpres.

De asemenea, si institutia are in vedere modernizarea si dotarea si unui ambulatoriu de specialitate.

“Vom achizitiona 42 de echipamente medicale si 17 dotari specifice pentru functionarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase ‘Sf. Cuvioasa Parascheva’ Galati, echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice si a bolilor cu potential endemo-epidemic. Multe dintre echipamentele medicale pe care le vom achizitiona nu exista in acest moment in dotarea spitalului. Acestea vor fi folosite in cadrul specialitatilor de boli infectioase si dermato-venerologie”, a a mai precizat presedintele CJ Galati conform sursei citate.

Etichete: spitale galati, echipamente medicale moderne, spitalul clinic boli infectioase galati

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.