Echipamente donate Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti

donare-sange-nouCentrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a fost dotat cu 23 de mese de laborator de tipuri si dimensiuni diferite, necesare in desfasurarea activitatii curente, valoarea acestor echipamente fiind de 22 194 lei (inclusiv TVA).
Donarea acestor echipamente este parte a campaniei umanitare ‘Sangele este Viata’, initiata in decembrie 2012 de compania Star Storage si preluata in anul urmator de Fundatia Star Storage.

Obiectivul campaniei il constituie strangerea de fonduri pentru achizitia de echipamente medicale moderne, necesare Centrelor de Transfuzie Sanguina din Bucuresti si tara, in vederea colectarii, stocarii si prelucrarii sangelui si produselor conexe in deplina siguranta, respectand normele in vigoare si cele mai inalte standarde europene.

In prima etapa a acestei campanii s-a facut o donatie Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti in valoare de ~20 000 euro (inclusiv TVA), suma cu care au fost achizitionate echipamente precum: o banca de sange (echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sange), un aparat medical profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri si 6 hemomixere.

In cea de-a doua etapa din august 2014 au fost donate Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti alte trei echipamente: un incubator si un agitator cu rac pentru trombocite, in valoare de 6 195 de euro (inclusiv TVA), precum si un sistem de apa pura, in valoare de 10 860 lei (inclusiv TVA).

„Mesele de laborator donate ne sunt absolut necesare in activitatea pe care o desfasuram in cadrul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti si ne vor permite sa lucram in cele mai bune conditii, pentru a putea contribui astfel la salvarea cat mai multor vieti, tinand cont ca suntem cel mai mare centru de acest fel din Romania, institutia noastra fiind principalul furnizor de sange pentru cele peste 60 de spitale din capitala si imprejurimi, unde sunt transferate cazurile grave din toata tara.
De aici si nevoia atat de mare de aparatura medicala si de laborator moderna care sa ne permita sa ne desfasuram activitatea corespunzator. Multumim Fundatiei Star Storage pentru aceasta donatie si pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta in demersurile de a avea in tara noastra un Centru de Transfuzie Sanguina de nivel european !”, a declarat Dr. Doina Gosa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Campania umanitara ‘Sangele este Viata’ va continua pana la indeplinirea obiectivelor propuse.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.