Ebola, la granita cu Romania

ebola2Ebola, cumplita boala care a ucis deja mii de oameni in tarile Africii de Vest, patrunde tot mai adanc in Europa, ajungand chiar la granita cu Romania.

Autoritatile medicale din Serbia, tara vecina cu noi, monitorizeaza 708 persoane, posibil infectate cu virusul Ebola.

Dintre acestea, 92 au calatorit recent in zone cu risc de grad zero din Africa, afirma Ministerul sarb al Sanatatii.

Pentru a preveni patrunderea virusului pe teritoriul Serbiei, au fost luate toate masurile de precautie, in concordanta cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, spun autoritatile sarbe.

De asemenea, au fost intensificate eforturile pentru asigurarea de echipament de protectie suplimentar, dupa inregistrarea primului caz de Ebola in Europa, raportat in Spania acum cateva zile.

Alerta si in Bulgaria : un  barbat mort si un hotel evacuat si sigilat

De asemenea, este alerta si in Bulgaria, o alta tara vecina cu Romania.

Hotelul in care a fost cazat un britanic care a murit joi intr-un spital din Skopje la cateva ore dupa internare a fost sigilat, iar autoritatile verifica daca decesul a fost cauzat de virusul care provoaca Ebola.

De asemenea, un alt cetatean britanic si personalul hotelului au fost izolati, conform agentiei Reuters.

Potrivit ultimelor date venite de la  Organizatia Mondiala a Sanatatii,  numarul celor morti din cauza contaminarii cu Ebola a ajuns la 3.879 din totalul de 8.033 de persoane infectate.

Ingrijorarile privind extinderea virusului Ebola sunt tot mai accentuate pe zi ce trece. Conform Agentiei France Presse, presedintele „Médecins sans frontières , Jeanne Liu, “in cele sase luni ale celei mai grave epidemii de Ebola din istorie, lumea este pe cale sa piarda batalia pe care o duce pentru a o opri”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.