Ebola continua sa ucida

ebolaOrganizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca un alt medic a fost contaminat cu virusul Ebola in Sierra Leone. Expertul urmeaza sa fie evacuat in curand, se arata intr-un comunicat oficial emis catre AFP. Acesta a contactat virsului la sfarsitul lunii august in zona Africii de Vest, iar in prezent,starea lui de sanatate este in faza stationara.
Un medic de la Organizatia Mondiala a Sanatatii /OMS/ a fost contaminat cu virusul Ebola in Sierra Leone, de unde va fi evacuat in curand, a anuntat OMS intr-un comunicat, citat de AFP.

Virusul inchide granite

De altfel , Guvernul din Sierra Leone a impus o interdictie de circulatie pentru a preveni raspandirea virsului, o masura de altfel radicala, dar necesara, conform oficialilor.

Virusului Ebola a fost detectat prima data in Africa Occidentala, in Guineea, iar ulterior s-a extins in Nigeria, Senegal, Liberia si Sierra Leon. Pana acum, conform statisticilor oferite de OMS, au fost contaminate 3.944 de persoane. Dintre acestea, aproape 2100 au murit.

Detectare rapida a virusului

Cercetatorii japonezi de la Universitatea din Nagasaki au anuntat de curand dezvoltarea unei metode care permite detectarea virusului in organism in aproximativ 30 de minute.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.