Ebola ar putea ajunge in Franta si Anglia pana la sfarsitul lunii

ebola2Oamenii de stiinta citati astazi, 6 octombrie, de Agentia Reuters, previzioneaza ca virusul Ebola ar putea ajunge in Franta si Marea Britanie pana la finalul acestei luni.

Cercetatorii spun ca posibilitatea ca virusul sa ajunga in cele doua tari din Europa pana in jurul datei de 24 octombrie, este probabila in procent de 50-75%.

Ei au tras aceasta concluzie dupa ce au analizat modalitatile de de propagare a bolii, precum si traficul aerian.

Astfel, in cazul in care companiile aeriene si-ar reduce cursele cu 80% catre regiunile afectate, riscul ca virusul Ebola sa ajunga in Franta ar fi de doar 25%, iar pentru Marea Britanie de 15%.

„Este cu adevarat o loterie”, a declarat Derek Gatherer, expert virusolog de la Universitatea Lancaster, citat de Agerpres.

Franta, mai ales, se afla printre statele care ar putea fi afectate in perioada urmatoare de virusul Ebola impotriva caruia nu exista leac, datorita zborurilor frecvente din Guinea, Sierra Leone si Liberia, iar in Marea Britanie, aeroportul Heathrow este un important nod aerian pentru curse catre alte destinatii din lume, mai afirma Reuters.

De asemenea, pentru Belgia se prevede un risc de 40% ca virusul sa ajunga aici, iar pentru Elvetia si Spania de circ 14% fiecare, conform unui studiului, publicat in revista ‘PLoS Current Outbreaks‘.

Conform celui mai recent bilant dat publicitatii de OMS, de la izbucnirea epidemiei din luna martie in tarile Africii de Vest, 3.400 de oameni au murit si peste 7.200 au fost infectati.

 

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.