‘Easy HPV Test’, o metoda avansata de depistare a virusului HPV, a ajuns in Romania

Testul ‘Easy HPV Test’ – metoda care are o precizie de aproape 100% in depistarea virusului papiloma uman (HPV) – a fost lansata si la Bucuresti.

„Testul cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate sa identifice prezenta virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, inainte ca acesta sa provoace orice leziuni, prevenind astfel imbolnavirea grava de cancer cauzata de virus. Testul atrage atentia asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 si 68”, scrie intr-un comunicat de presa.

In Romania sunt diagnosticate peste 3.300 de cazuri noi de cancer de col uterin in fiecare an si aproape 1.800 de persoane mor anual din cauza acestei boli.

„Infectia cu HPV, responsabila de 99,7% dintre cazurile de cancer de col uterin, este cea mai raspandita infectie transmisa pe cale sexuala. Opt din 10 femei au de-a face cu aceasta infectie cel putin o data in viata. Este vital sa o depistam cat mai devreme, inainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenita orice initiativa care contribuie la identificarea timpurie a infectiei HPV, asa cum este Easy HPV Test. Astfel, putem creste semnificativ sansele de diagnostic, tratare si vindecare a leziunilor colului uterin’, precizeaza Radu Vladareanu, presedintele Societatii Romane de HPV, potrivit sursei citate.

Testul Easy HPV Test este rezultatul a 5 ani de cercetare si dezvoltare, perioada in care a fost testat intr-o serie de studii clinice care au implicat peste 6.000 de femei si aproape 50 de medici.

Etichete: test hpv, vaccin anti hpv, risc hpv, test hpv acasa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.