Dupa 15 mai, spitalele vor prelua mai multi pacienti

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca dupa data de 15 mai, spitalele vor primi din ce in ce mai multi pacienti si din categoria celor care, in prezent, nu reprezinta urgenta.

Tot potrivit acestuia, este posibil ca in interiorul spitalelor capacitatea ‘sa fie mai limitata’.

„Cu certitudine spitalele o sa preia mai multi bolnavi decat au preluat in timpul starii de urgenta, dar este posibil ca in interiorul spitalelor capacitatea totusi sa fie mai limitata, pentru ca vei avea distantare si in interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice. Intr-un salon in care erau patru pacienti poate ca acum nu mai poti sa pui decat doi pacienti (…) Ministerul Sanatatii lucreaza pe aceste aspecte. Institutul National de Sanatate Publica iarasi analizeaza aceste aspecte, iar in fiecare spital epidemiologul spitalului trebuie sa creeze circuitele si regulile necesare spitalului sa functioneze in siguranta. Cert e ca nu putem lasa pacientii fara tratament, deci spitalele trebuie sa se adapteze pentru a trata pacientii asa cum ii tratau inainte, dar cu adaptarea conditiilor din spital si a circuitelor”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a adaugat ca pana la ‘inceperea problemei COVID-19’, cifra zilnica de pacienti in unitatile de primiri urgente din tara a fost intre 12.000 si 15.000 de cazuri si ca, in prezent, numarul este intre 5.000 si 6.000 de cazuri pe zi.

Etichete: preluare pacienti, prezentare upu, urgente medicale upu, pacienti cronici, covid-19, arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Tatiana Costinas spune:

    Diferenta de 10.000 de pacienti pentru urgentă au fost lăsat sa li se agraveze boala sau au fost lasati sa moara. Cine are un raspuns logic pentru asta . Cineva se face VINOVAT pentru asta.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.