DSU: Nu se inchid spitalele, nici ambulatoriile de specialitate sau cabinetele medicale

Departamentul pentru Situatii de Urgenta face precizarea ca nu se inchid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspenda acele activitati medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii si care pot fi reprogramate.

“Nu se inchid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspenda acele activitati medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii si care pot fi reprogramate. Decizia amanarii este luata pe baza analizei medicului curant de specialitate. Pentru fiecare pacient internat in spital sau consultat in ambulatoriu va trebui sa existe o documentatie medicala care sa justifice, in mod obiectiv, necesitatea realizarii actului medical, atat in cadrul unitatilor spitalicesti cu internare, cat si in cazul structurilor ambulatorii”, transmite DSU.

Afirmatiile vin in contextul numeroaselor solicitari ale pacientilor si cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Actiunii, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 74.553/07.04.2020.

“Prevederile art. 1 se refera la asistenta spitaliceasca acordata in unitatile publice sau private, precum si la asistenta medicala ambulatorie de specialitate acordata in structurilor ambulatorii definite la art. 135 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Interdictiile prevazute art. 1 nu sunt aplicabile in mod absolut si automat, ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care sa justifice: necesitatea internarii pacientilor, pentru asistenta spitaliceasca acordata in spitalele publice si private, sau necesitatea realizarii consultatiilor sau a tratamentelor in ambulatoriu, in unitatile publice sau private care acorda asistenta medicala ambulatorie”, mai precizeaza DSU intr-o postare pe pagina de Facebook a institutiei.

Etichete: spitale publice, spitale private, ambulatorii de specialitate, cabinete medicale, consultatii de specialitate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.