DSU anunta ca a fost achizitionata a cincea unitate mobila de terapie intensiva

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) a anuntat ca a fost achizitionata o noua unitate mobila de terapie intensiva.

Aceasta este cea de a 5-a unitate de acest fel, care va deservi, la fel ca si celelalate, unui spital din Romania a carui capacitate de a prelua pacienti critici este depasita.

Echipamentele medicale necesare, insemnand 12 monitoare de terapie intensiva si 12 console cu cate 6 injectomate pentru fiecare pat vor fi achizitionate de catre Fundatia Mereu Aproape, ventilatoarele urmand a fi asigurate de catre Guvernul Romaniei.

Potrivit DSU, la finalul acestei situatii de urgenta, generata de virusul SARS-CoV-2, cele 5 terapii mobile, impreuna cu echipamentele medicale aferente, vor intra in rezerva de raspuns la dezastre a IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, oferind un avantaj strategic Romaniei in fata oricarui tip de calamitate.

Etichete: unitate mobila terapie intensiva, ati, departamentul pentru situatii de urgenta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.