DSP Vaslui: In fiecare zi este depistat cel putin un pacient cu afectiuni psihice


Un numar de 141 de persoane din judetul Vaslui au intrat in primul trimestru al acestui an in evidentele Directiei de Sanatate Publica cu afectiuni psihice.

Potrivit reprezentantilor institutiei, in fiecare zi este depistat cel putin un pacient cu astfel de afectiuni.
„In primul trimestru al anului 2018, au intrat in evidentele noastre un numar de 141 de cazuri noi de bolnavi cu diverse afectiuni psihice. Ponderea cea mai mare a cazurilor se inregistreaza in mediul rural, unde au fost depistate 95 de persoane . In prezent, in judetul Vaslui sunt in evidenta 11.377 de bolnavi cu afectiuni psihice. Din totalul pacientilor, 6.681 sunt din mediul rural”, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Topliceanu, potrivit Agerpres.

Din numarul total de cazuri, o pondere semnificativa este reprezentata de psihozele alcoolice, in primul semestru fiind luati in evidente un numar de 62 de persoane cu aceasta afectiune, mai scrie sursa mentionata.

De asemenea, conform DSP, numarul cazurilor noi de boli psihice se mentine la nivelul anului trecut.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.