DSP Olt are de distribuit peste 10.000 de cutii de lapte praf pentru copii

Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt anunta ca are in depozit peste 10.000 de cutii de lapte praf pentru copiii care nu beneficiaza de lapte matern. Reprezentantii institutiei au solicitat sprijinul Prefecturii pentru a-i anunta pe reprezentantii primariilor sa ridice produsul pentru a-l distribui beneficiarilor.

Laptele praf aflat in depozit ar ajunge pentru aproximativ 170 de copii. Pentru un copil se acorda cate cinci cutii de lapte praf lunar.

„Avand in vedere ca la nivelul Depozitului DSP Olt exista 10.467 de cutii cu lapte praf (9.036 cutii Nan Optipro + 1.431 cutii Vitalact Basic) am solicitat sprijinul Institutiei Prefectului Olt in anuntarea reprezentantilor consiliilor locale, pentru ridicarea acestui produs in favoarea beneficiarilor. Dorim aceasta sustinere pentru desfasurarea in conditii optime a programului de combatere si profilaxie a distrofiei la copilul de 0 – 12 luni, prin acordarea gratuita a laptelui praf”, se precizeaza intr-un comunicat al DSP Olt.

Laptele praf se acorda gratuit, pe baza unei prescriptii de la medicul de familie, copiilor cu varsta de pana la un an, care nu beneficiaza de lapte matern si care se incadreaza in urmatoarele criterii: cu mame care prezinta contraindicatii ale alaptarii; copii sanatosi la care se constata o crestere nesatisfacatoare (sub limita inferioara a normalului varstei) din cauza absentei laptelui matern; copil adoptat sau aflat in familie de plasament; cu mama decedata.

Etichete: lapte praf pentru copii, nutritie bebelusi, alternative alaptare, hrana copii, dsp olt

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.