DSP Harghita: A crescut numarul cazurilor cu scabie, faringita si pediculoza la copii


Numarul copiilor identificati, la triajul epidemiolog, cu pediculoza, scabie si faringita a crescut in acest an scolar, fata de anul precedent, a precizat directoarea Directiei de Sanatate Publica, dr. Tar Gyongyi, care sustine ca acesta este un indicator al problemelor sociale cu care se confrunta unele familii.

Datele statistice arata ca la triajul epidemiologic de la inceputul anului scolar au fost identificate 332 de cazuri de pediculoza, fata de 244 in anul precedent, 64 de cazuri de scabie, in crestere fata de 2017 cand au fost 41 de cazuri si 715 cazuri de faringita, fata de 625 in anul scolar trecut, relateaza Agerpres.

Dr. Tar Gyongyi a precizat ca acesta este un indicator al faptului ca, desi conditiile din scoli se imbunatatesc in fiecare an, exista probleme sociale in unele familii si se mareste discrepanta dintre categoriile sociale.

‘Nivelul general al judetului se ridica, dar exista o categorie care ramane in urma, care se pierde si se mareste distanta dintre categoriile sociale favorizate si cele defavorizate, iar acesta este un indicator. Pentru ca bolile astea apar, evident, atunci cand grija de acasa nu mai este cum ar trebui sa fie, cand parintii sunt plecati, copiii sunt lasati in grija altor persoane sau singuri, nici nu este anuntat sistemul de asistenta sociala, din pacate, de multe ori. Si atunci, problemele apar si la scoala, se perpetueaza si, din pacate, fiind vorba de niste boli care se transmit de la un copil la altul, se intampla sa mai ia boala si copiii care, de altfel, sunt ingrijiti’, a explicat dr. Tar Gyongy conform sursei mentionate.

Medicul mai sustine ca solutia pentru scaderea acestor cazuri ar fi rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta familiile respective.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.