DSP Alba recomanda evitarea petrecerilor de 1 si 8 martie in cazul celor cu simptome respiratorii


Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba recomanda evitarea participarii la evenimentele organizate de 1 si 8 Martie a celor care prezinta „simptome respiratorii”, pentru a limita astfel raspandirea imbolnavirilor in colectivitate, potrivit unui comunicat.

Conform sursei mentioate, in acest sezon au fost confirmate in Alba, de catre Institutul Cantacuzino, sapte cazuri de gripa.

„Avand in vedere petrecerile de primavara (1 si 8 martie), DSP Alba recomanda, in cazul in care aveti simptome respiratorii, sa evitati sa participati la astfel de evenimente si sa luati toate masurile de protectie pentru a limita raspandirea imbolnavirilor in colectivitate. In acest sezon, Institutul Cantacuzino a confirmat sapte cazuri de gripa in Alba, insa acestea nu au fost grave, majoritatea fiind externate. Precizam ca si in cazul altor pacienti au aparut simptome asemanatoare gripei. Acestia sunt monitorizati si tratati la spital sau la domiciliu. Depistarea virusului gripal se poate face si prin teste rapide, care se efectueaza la spitalele judetene, dar confirmarea si tipizarea virusului gripal se face doar de catre Institutul Cantacuzino”, precizeaza DSP Alba in comunicatul de presa.

DSP Alba s-a asigurat ca unitatile sanitare din judet au instituit toate masurile necesare pentru protectia personalului si a pacientilor.

„Managerii de spitale au obligatia sa se asigure ca sunt respectate cu strictete masurile igienico-sanitare in unitatile sanitare si ca personalul medical si vizitatorii au la dispozitie si poarta echipamentul de protectie. In toate unitatile sanitare s-a redus programul de vizita”, se mai arata in comunicat.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.