DSP Alba Iulia solicita ser antiviper

Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba a solicitat Ministerului Sanatatii 21 de doze de ser antiviperin, avand in vedere ca in perioada urmatoare vor avea mai multe evenimente sociale si culturale in zone in care traiesc vipere.

In momentul de fata, spitalele din Alba situate in zona in care s-a semnalat prezenta viperelor, respective din Sebes, Abrud si Cimpeni si cel din Alba Iulia au in stoc cel putin o doza de ser antiviperin. De asemenea, in situatia in care un spital ramane fara ser antiviperin, exista posibilitatea de redistribuire a acestuia, in conditiile sanitare prevazute de lege, scrie intr-un comunicat al DSP Alba.

Pentru a se asigura ca sanatatea populatiei nu va fi pusa in pericol in caz de astfel de incidente, DSP Alba a solicitat Ministerului Sanatatii inca 21 de doze.

In Alba nu au fost semnalate in ultimul an cazuri de persoane muscate de vipere.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.